Yumurta Kutularından Geri Dönüşüm Projeleri

Boş Yumurta Kutularını Değerlendirme

Boş yumurta kutularını değerlendirmeyi hiç düşündünüz mü? Yumurta kutularından neler yapılabilir ki? Diyorsanız sizleri daha fazla meraklandırmadan boş yumurta kutularından yapılan geri dönüşüm projelerini göstermek istiyorum. Üstelik bu geri dönüşüm fikirlerini çocuklarınızla birlikte deneyerek onların boş zamanlarını eğlenceli ve öğretici bir şekilde değerlendirmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu etkinlikler onlara geri dönüşümün önemini aşılamak için güzel bir fikir olabilir.

1)Güzel Bir Ev Dekorasyonu

Yumurta Kutularından Geri Dönüşüm Projeleri 1

Güzel bir ev dekorasyonu yapmak için boş yumurta kutularını kullanabilirsiniz. Yumurta kutularının her bir gözünü çıkartıp boyayarak şekildeki gibi masa aksesuarı yapabilirsiniz. Kullanmadığınız, atmayı düşündüğünüz eşyaları ev dekorasyonunda değerlendirmek için daha fazla örnek görmek isterseniz geri dönüşüm projeleri başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

2) Yumurta Kutularından Çiçek Aranjmanı

Yumurta Kutularından Geri Dönüşüm Projeleri 1

Boş yumurta kutularını bahçe, balkon yada yemek masasında çiçek aranjmanı yaparak dekore edebilirsiniz.

3) Yumurta Kutusu Artık Bir Spider-Man

Boş Yumurta Kutularını Değerlendirme

Boş yumurta kutularından çocuğunuz için sevimli çizgi kahramanlar yapabilirsiniz. Örneğin, bir kaç bacak ve göz ekleyerek spider-man yapabilirsiniz.

4) Yumurta Kutularından Ayna Çerçevesi

Boş Yumurta Kutularını Değerlendirme

Yumurta kutularını güle dönüştürerek ayna çerçevesi yapabilir, rustik bir dekorasyon elde edebilirsiniz. Evde kendiniz yapabileceğiniz daha fazla ayna çerçevesi modeli görmek isterseniz el yapımı ayna çerçeveleri başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

5) Şirin Saksılar

Boş Yumurta Kutularını Değerlendirme

Boş yumurta kutusu ve yumurta kabuklarını kullanarak masa dekorasyonunda kullanabileceğiniz şirin saksılar yapabilirsiniz. Hem de oldukça kolay. Yumurta kabuklarına kum koyun ve kutulara yerleştirin. Daha sonra küçük süs bitkileri ekerek şirin saksılar yapabilirsiniz.

6) Yumurta Kutularından Renkli Kapı Süsü

Boş Yumurta Kutularını Değerlendirme

Yumurta kolilerinin gözeneklerini çıkartın ve dileğiniz renklere boyayın. Sonrasında ahşap bir çelenk yada mukavva üzerine yapıştırarak kapı süsü yapabilir, misafirlerinize renkli bir hoş geldin diyebilirsiniz.

7) Pembe Güller ve Renkli Eskort Kartları

Boş Yumurta Kutularını Değerlendirme

Yumurta kolisini dilediğiniz renklere boyayarak güller yapabilir, eskort kartlarına misafirlerinizin isimlerini yazarak sürpriz bir masa dekorasyonu hazırlayabilirsiniz.

8) Çocuklar İçin Maske

Boş Yumurta Kutularını Değerlendirme

Boş yumurta kolilerini çocuklarınızın istediği renklere boyayarak hatta onlara boyatarak şekildeki gibi kuş maskeleri yapabilirsiniz. Çocuklarınızla birlikte boş zamanları daha eğlenceli hale getirmek için güzel bir uğraş.

9) Yumurta Kolilerinden Dekoratif Aynalar

Yumurta Kutularını Değerlendirme

Yumurta kolilerinin her bir gözünü şekildeki gibi kesip boyayarak dekoratif aynalar elde edebilirsiniz. Ev dekorasyonunda vintage esintileri seviyorsanız bu tarz geri dönüşüm projelerinden ilham alabilirsiniz.

10) Yumurta Kutularından Masa Lambası

Boş Yumurta Kutularını Değerlendirme

Boş yumurta kutuları ve led ışıkları kullanarak masa lambası yapabilirsiniz.

11) Aynanızı Ledlerle Aydınlatın

Yumurta Kutularından Geri Dönüşüm Projeleri 1

Yumurta kolilerinin gözlerini kesip içerisinden ledler geçirerek aynanın etrafında ışıltılı bir dekorasyon elde edebilirsiniz.

12) Yumurta Kolisinden Organizer

Boş Yumurta Kutularını Değerlendirme

Yumurta kolisinden annelere özel iğne, iplik, düğme gibi dikiş malzemelerini koymak için küçük organizer.

1. Ayna ve 11. fikir güzelmiş beğendim onları. Çocuklar için de bir şeyler yapılabilir. Bir de saksı fikri çok hoş, minik sukulent çiçekler için ideal 😀