Yemek Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı ?

Yemek odası, günde en az üç kez ziyaret ettiğimiz, sıklıkla kullandığımız oda olmasından ötürü önemlidir. Özellikle bir de yemekte misafir ağırlayacak isek dekorasyonuna daha çok önem veririz. Öncelikle yemek odasında hangi eşyaların bulunacağınıza karar vermelisiniz. Yemek masası, sandalyeler, konsol ve birkaç dekoratif eşya daha yeterli olacaktır. Küçük bir yemek odasına sahipseniz eşya sayısını sınırlı tutmak oluşacak karışıklığı önler.

Eşyalara karar verdikten sonra gelelim yerleşim düzenine. Yemek odasının yerleşim düzeni, dekorasyonun başlangıç noktasıdır. Yerleştirmeye önce büyük eşyalardan başlayın. Daha sonra küçük aksesuarları tamamlayın. Yemek masasını pencere önüne veya odanın genişliğine göre odasının ortasına yerleştirebilirsiniz. Pencere önü daha ferah ve aydınlık olur. Yemeğinizi yerken manzaranın tadını da çıkarabilirsiniz. Fakat yemek masasını odanın ortasına yerleştirirseniz konsol ve aynayla aynı hizada olmasına dikkat edin. Ayna odayı daha geniş gösterir ve yemek yerken eşya kalabalığından sıkılmazsınız. Avizeyi ise yemek masasının tam üstüne denk gelecek şekilde ayarlayın hem düzenli bir görünüm olur hem de aydınlatmadan daha iyi yararlanırsınız.

Yerleştirme düzeninden sonra gelelim renklere… Mobilyaların renginin beyaz olması aydınlık ve ferah bir ortam oluşturur. Sadelikten yanaysanız beyaz rengi kullanabilirsiniz. Beyazın dışında ahşap rengi de odaya doğal bir görünüm ve sıcaklık katar. Kendi zevkinize göre istediğiniz rengi tercih etmelisiniz. Mobilya rengine karar verdikten sonra halı ve perde seçimine geçebilirsiniz. Halı ve perde rengi dekorasyonun devamını sağlaması açısından mobilyaların rengine uygun seçilmeli. Perde kumaşında ise modern bir yemek odası için keten, klasik bir yemek odası için saten kullanılabilir.

Gelelim aksesuarlara… Dekorasyonun son tamamlayıcısıdır. Yemek masasının üstü şamdan olmadan düşünülemez. Birbirinden şık veya modern şamdanlar, mumlar hem yemek masasında hem de konsolun üzerinde kullanılabilir. Aile fotoğraflarınızdan oluşan çerçeveler ise konsolun üzerinde kendine yer bulacağı gibi duvarda da kullanılabilir. Ayrıca farklı tarzlardaki tablolar yemek yerken biraz da düşündürecektir sizi.

1. Yerleşim ve renk üzerinden bahsettikleriniz oldukça iç açıcı, benim için büyük fark yarattı adeta bir aydınlanma yaşadım teşekkür ederim.

2. Ben şeyi anlayamadım, yemek odasından bahsedilmiş ama yatak odası fotoğrafları gözüküyor. Bende mi bir sıkıntı oldu acaba, içerikler mi karıştı? Kafam da karıştı da biraz 🙂