Yatak Odasında Gömme Dolap Tercih Etmek İçin 7 Neden

Yatak odasında gömme dolap kullanmak gardırop kullanmaktan daha pahalı olabilir. Fakat gömme dolap tercihi ile yatak odanızda kullanmanız için daha fazla alanınız olacağını unutmayın. Eviniz size aitse gardırop yerine neden gömme dolap tercih etmelisiniz? Bunun için size 7 neden sunacağız sizlerde ona göre değerlendirmenizi yaparak yatak odanız için en uygun dolap seçimini yapabilirsiniz.

1. Tabi ki daha etkin alan kullanımı

Gömme dolap yatak odanızda koyacağınız yerin ölçülerine göre uygulandığı için alanınızı daha etkin bir şekilde kullanmanıza imkan sağlıyor. Fakat gardıropta böyle bir imkanınız yok. Hazır mobilyalar olduğu için siz yatak odanızda gardırobunuza göre bir alan belirlemeniz gerekir. Kimi zamanda bu da yatak odasında ölü alanların oluşmasına neden olabilir.

2. İhtiyacınız olan büyüklükte yaptırabilirsiniz

Gömme dolaplarının bize sağladığı en büyük avantajlardan biri şüphesiz ki ihtiyacımıza göre bir dolabın olmasına imkan sağlaması. Aksesuarlarınız çoktur ve daha fazla çekmeceye ihtiyacınız vardır yada giysileriniz için daha fazla askılı alana. Gömme dolapları ihtiyacınız olan büyüklüğe göre yaptırabilirsiniz. Ayakkabılarınızı depolamak için dolabınızda ekstra alanlar yaptırabilirsiniz. Kısacası gömme dolaplar ihtiyacınız ne olursa olsun size çok yönlülük sağlayabiliyor.

3. Yatak odanızı tamamlamak için güzel bir bitiş

Özellikle yatak odası çatı katında olanlar için gömme dolaplar ideal. Bildiğiniz üzere çatı katlarında fotoğraftaki gibi bu tarz oyuntular vardır ve normal bir gardırop kullanmak kimi zaman zordur. Gömme dolap bu tarz sıkıntılı alanlarda tamamlayıcı çözümler sunabiliyor. Ayrıca dekorasyonunuz için en uygun mobilya malzemesini kendiniz seçebiliyorsunuz.

4. Özel aydınlatma yaptırabilirsiniz

Gömme dolaplarda istediğiniz gibi aydınlatma kullanabilmeniz göz ardı edilen bir avantajdır. Fakat kesinlikle çok işlevsel bir avantaj. Özellikle bölgesel aydınlatmanın yeterli gelmediği noktalarda çok işinize yarayacak.

Özel aydınlatmayı sadece eşyalarınıza görebilmek için bir kolaylık olarak düşünmeyin. Kimi insanlar yatak odasında özel koleksiyonlarını yada yatak odasına özgü dekoratif aksesuarları koymak için özel bir alana ihtiyaç duyabiliyor. Gömme dolabınızda oluşturacağınız bu tarz alanları ledlerle aydınlatarak yatak odası dekorasyonunda güzel bir ambiyans yakalayabilirsiniz.

5. Temizliği daha kolay

Gömme dolaplarda daha rahat temizlik işlemini yapabilirsiniz. Çünkü genelde gömme dolapları yatak odasının tavanına sıfır olacak şekilde yaptırırız. Bu sayede dolap üstü tozu almak zorunda kalmazsınız 🙂 Tabi birde temizlik açısından şöyle bir faydası var. Özel olarak yaptırdığınız için kullanmadığınız alanlar olmayacak. Bu yüzden gereksiz alan temizliği ile uğraşmayacaksınız.

6. Esnek Fiyat

Gömme dolapta fiyat daha esnektir. Çünkü malzeme ve tasarım size ait olduğu için fiyatı yüksekte düşükte çıkarmak sizin elinizde. Elbette birinci sınıf malzemelerle yaptıracağınız dolabın fiyatı daha pahalı olurken orta sınıf malzemede fiyat biraz daha düşecektir. Yada dediğimiz gibi tasarım. Büyük bir dolabın elbette maliyeti daha pahalıdır. Ama sizin bu kadar büyük bir dolaba ihtiyacınız yoktur. Daha düşük bir bütçeyle orta karar ihtiyacınıza göre bir dolap yaptırabilirsiniz.

7. Yatak odanız için uzun vadeli bir yatırım

Bütçeniz varsa seçeceğiniz birinci sınıf malzemelerle gömme dolabınızı uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yatak odalarınızı yenilemeyi ve dekorasyonunuzu değiştirmeyi düşünüyorsanız yatak odası kategorisindeki diğer yazılarımıza bir göz atın.

1. Gerçekten gömme dolap fikirleri hem ferah bir alan sağlıyor hemde daha geniş bir şekilde depolama ihityacını azaltıyor.Açıkçası fikirler çok hoşuma gitti

2. 4.fotoğraftaki dolabı, pardon giyinme odasını çok beğendim ama biraz şov benim için :DD 3.fotoğrafta tavan arası için çok mantıklı olmuş, benim de odam tavan arasında ve dolap çok kötü gözüküyor odayı da küçültüyor. Böyle bir şey yaptırılabilirmiş.

• Çatı arası yatak odası dekorasyonu zor. Özellikle gardırop gibi mobilyaların dizaynı zor. O yüzden özellikle de kendi evinizse en güzeli odanın şekline uygun gömme dolap tercih etmek.