Çocuk Odası İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri

Evimizin en dağınık ve bizi en çok yoran odası çocuk odalarıdır. Aynı zamanda çocuk odasını toparlamak annelerin zamanının büyük kısmını alır. Hele de bir misafir geldiğinde kan ter içinde bırakır bu odalar bizi. Dağınıklığı toplamak yerine çocuk odası içerisinde küçük depolama alanları oluştursak ve çocuklarımızın oyuncaklarını, eşyalarını buralara koymasını sağlasak nasıl olur? “Ay keşke ne güzel olurdu” diyen annelerin seslerini duyar gibiyim. Hadi o zaman anneler kolları sıvayın ve çocuğunuzun odası için uygun depolama fikirlerini seçip işe başlayın.

1. MÜKEMMEL TOPLAYICI DUVAR RAFLARI

Çocuk Odası İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri 1

Duvar rafları hangi oda olursa olsun, eşyalarınızın düzenli durması için en güzel fikir. Çocuk odasında odanın dekorasyonuna uygun duvar rafları kullanabilir, kitaplarını bu raflara yerleştirebilirsiniz. Duvar raflarının altında şekilde ki sepetleri asarak küçük alanları daha verimli kullanım alanlarına dönüştürebilirsiniz.

2. KİTAPLIK ARTIK BİR DEPOLAMA ALANI

Çocuk Odası İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri 1

Çekmeceli dolaplar yerine fotoğraftaki gibi gözlü dolaplar tercih edebilir, gözlerde kitaplarını dizerek oyuncaklarını ise dekoratif kutularda, kutuları göze yerleştirerek koyabilirsiniz.

3. RENKLİ OYUNCAK KOVALARI

Çocuk Odası İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri 1

Çocuğunuzun oyuncaklarını koymak için renkli metal kovalar alabilir, oyuncaklarını gruplandırıp kovalara yerleştirebilirsiniz. Kovaların üzerine, grupların ismini yazarsanız çocuğunuzun da oyuncaklarını ona göre yerleştirmesini sağlayabilirsiniz.

Çocuk Odası İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri 1

Çocuk odası dekore etmek için küçük bir alanınız varsa bu depolama çözümü size güzel bir çözüm olabilir.

4. ELBİSE KOYMAK İÇİN PRATİK FİKİR

Çocuk Odası İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri 1

Çocuk odanızda elbise dolabı koymak için yeterli alanınız yoksa duvar raflarının altında elbiseler için ayrı bir alan yaratabilirsiniz. Bu depolama çözümü için ekstra masraf yapmanıza gerek yok uzun bir demir yada ahşap çubuk işinizi görecektir.

5. GÖZLÜ DÜZENLEYİCİLER

Çocuk Odası İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri 1

Çocuğunuzun eşyalarını koymak için hazır kumaş organizerlerden satın alabilirsiniz. Mobilya yada duvara asarak kullanabilirsiniz.

6. BATTANİYE DEPOLAMAK İÇİN MERDİVEN

Çocuk Odası İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri 1

Merdivenleri bu şekilde kullanmak eminim daha önce hiç aklınıza gelmemiştir. Battaniye yada çocuğunuzun giysilerini depolamak için merdivenlerden ilham alabilirsiniz.

7. PERDE HALKALARINA AYAKKABILARI ASIN Çocuk Odası İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri 1

Çocuğunuzun ayakkabılarını koymanız için yeterli alanınız yoksa dolabına ayakkabılarını asabilirsiniz. Asmak için perde halkalarını değerlendirebilirsiniz.

8. DOLAP İÇİ DÜZENLEYİCİLER

Çocuk Odası İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri 1

Çocuk odası dolabı için alan problemi yaşıyorsanız dolap içi düzenleyicileri şekildeki gibi duvara asarak kullanabilirsiniz.

9. YADİGAR MUHTEŞEM DEPOLAYICI LEĞENLER

Çocuk Odası İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri 1

Leğen kültürünü çocuk odası dekorasyonuna yansıtarak muhteşem depolama alanları oluşturabilirsiniz. Hem de yatak altında oldukça dar bir alanı kaplıyorlar.

10. YATAK ALTI KUTU ÇEKMECELER

Çocuk Odası İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri 1

Baza yada yatağın altındaki ölü alanı değerlendirmek için en güzel yol kutuları çekmece gibi kullanmak gerek olsa. Küçük bir odada 2 çocuğunuzun yatağını ve eşyalarını sığdırabileceğiniz güzel bir dekorasyon önerisi.

ÖNCE VE SONRA

Çocuk Odası İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri 1

Çocuk odasında küçük yine ölü bir alan. Bu alanları anneler yaratıcı fikirleriyle hem okuma hem de düzenli oyun alanlarına dönüştürebilir.

12. TEKERLEKLİ OYUNCAK KUTULARI

Çocuk Odası İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri 1

Kullanmaktan hem sizin hem de çocuğunuzun zevk alacağı şirin tekerlekli oyuncak kutuları yapmaya ne dersiniz? Hem de oldukça basit. İhtiyacınız olan ahşap bir kasa ve tekerlek. Dilerseniz çocuğunuzun zevkine uygun ahşap kasayı boyaya da bilirsiniz.

1. Ne kadar güzel ve minnoş şeyler bunlar. Kıyafet için askılık bölümü çok hoşuma gitti ama hepsi çok güzel. Odalara da dekorasyon eşyası gibi olmuş bir kısmı, bir taşla iki kuş 🙂

• Çocuk odasında kıyafetleri asmak için kullanılan askılık bölümünü çocuğun boyuna göre yapılırsa kıyafetlerini kendi seçebilir. Bu tarz küçük tercihler çocukların bireyselleşmesine katkı sağlıyor.