Evin Her Alanı İçin 10 Farklı Düzenleme Fikri

Yatak odası, banyo, mutfak gibi evin her odasında işinize yarayacak farklı düzenleme fikirleri ile evdeki dağınıklıktan kurtulabilirsiniz; üstelik bir çoğu da evde kolaylıkla yapabileceğiniz şeyler. İşte evin her alanı için 12 düzenleme fikri…

Anahtarlık

Eğer anahtarlığı asmak istemiyorsanız, antredeki konsolun üzerinde kullanabileceğiniz bir anahtarlık yapın. Uzaktan anahtarı atabileceğiniz bir kase kullanabilir ya da deri bir parçayı anahtarlık kutusuna dönüştürebilirsiniz.

Raf Düzenleyiciler

Havluları koymak için kullandığınız banyo raflarında düzensiz görünümden kurtulmak istiyorsanız, fotoğraftaki gibi cam bölmelerden yardım alabilirsiniz. Ikea, Mudo gibi mağazalarda bulabileceğiniz bu cam raf düzenleyici, açık raf ünitelerinde çok işe yarıyor. Çarşaflarınızı ve havluları raflarda depolamak ve düzenlemek için iyi bir fikir.

Cam Kavanozlar

Bakliyatlar ve kurutulmuş ürünlerinizi cam kavanozlarda tutarak kilerinizi sergileyin. 4 adet mutfak rafını duvara asarak cam kavanozlarınızı bu raflarda sergileyebilirsiniz. Böylece mutfakta hoş ve renkli bir görünüm de yaratmış olacaksınız.

Delikli Tahta

Bu delikli asma tahtaları, dilerseniz mutfakta tavaları asmak, dilerseniz de yatak odasında çerçeve ya da sepet asmak için kullanabilirsiniz. Ev düzenlemek için her evde bulunması gereken bir ürün seçeneği sunan delikli asma tahtalar, pratik bir kullanım sağlıyor.

Çekmece Düzenleyici

Rujunuzu bulmak için bir çekmecenin içinde dakikalarca aramak yapmak zorunda kalıyorsanız, basit bir çekmece düzenleyicisinin sunacağı verimlilik sizi çok şaşırtacak. Plastik, bölmeleri olan bir çekmece organizatörü, parçaların her birini ayırmanızı ve aradığınızı kolayca bulmanızı sağlar.

Mıknatıslı Bıçak Tutacağı

Mutfağınızda küçük düzenleme fikirleri hayat kurtarıyor. Mutfakta en çok kullandığımız eşyalardan biri olan bıçaklar için mıknatıslı bir bıçak tutacağı iyi bir fikir olacak. Farklı boyut ve şekillerde bıçakları sergilemek için de böyle bir tutacaktan yardım alabilirsiniz.

Düzenleyici Tepsi

Yatak odanızda ya da banyoda, krem ve losyonlarınızı düzenlemek için tepsilerden yardım alabilirsiniz. Fotoğraftaki gibi ince bir tepsi kullanacaksanız, üzerindeki şişelerin düşmesini önlemek için yeterince yüksek kenarları olan bir tepsi tercih edin.

Çelik Raf Üniteleri

Mutfağınızda dolap alanı eksikliği varsa, bu durum; mutfak mikserini ya da blender gibi küçük ev aletlerine sahip olmaktan alıkoymak zorunda değil. Mutfağınızda şık bir organize ortamı yaratmak istiyorsanız, paslanmaz çelik rafları kullanabilirsiniz. Bu raf üniteleri, her şeyi görünür durumda tutmanızı kolaylaştıracak.

Kutular

Kutular, görünmesini istemediğiniz şeyleri düzenlemenin harika bir yoludur. Renkli kutular, açık bir raf ünitesinde rengarenk bir görünüm yaratırlar. Dilerseniz tek renk kutularınızı, şirin desenler ile kaplayarak da raf ünitenizi renklendirebilirsiniz.

Makyaj Fırçası Bardakları

Makyaj fırçalarını dağınık bir çekmeceye ya da makyaj çantasına sıkıştırmak yerine, onları şık birer bardağa koymayı deneyin. Bitmeye yaklaşan hoş bir cam mumunuz varsa, mumun kalıntılarından kullanarak bu cam bardağı, şık bir makyaj fırçası organizatörüne dönüştürebilirsiniz.

1. Kavanozlar ile delikli tahta modelleri çok hoşuma gitti. Eşimin elinden bu tarz şeyler gelir. Kavanozları koymam için hemen bir raf yaptırayım. Fakat delikli tahtayı nereden bulabiliriz?

• selam aylin hanım çekmece düzenleme teknikleri sadece çekmece düzenleyicisi mi var farklı çekmece düzenleme teknikleri var mı acaba çekmece düzenleyicisi pek hoşuma gitmiyor teşekkürler

• Merhaba Kader Hanım, farklı çekmece düzenleme teknikleri mevcut. Hangi odanızda hangi eşya grubunuz için çekmece düzenleme tekniği istiyorsunuz?

2. Çok güzel ve pratik hepsi. Kavanozları çok beğendim, hem de çok kolay yapması. Zaten çoğu şeyi kavanozlarda salıyoruz, geriye birkaç raf çakmak kalıyor sanırım 🙂

• Merhaba Seda Hanım, mutfak düzenleme için bir kiler yoksa duvara takılan raflar kurtarıcı. Hem de dediğniz gibi düşük maliyetli ?.