Küçük Çocuk Odaları İçin Dekorasyon Önerileri

Çocuk Odası

Bir çok ebevyn çocuk odalarının dar olmasından kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya kalır. Çünkü binalarda genellikle en küçük odalar çocuk odalarıdır. Ama neyse ki son yıllarda firmalar dar alanlar için pratik çözümler sunabilecek mobilyalar üretmeye başladı. Bu pratik çözümler sayesinde çocuklar, odalarında hem oynama hem de ders çalışma imkanı bulabilmektedir. Şimdi sırasıyla bu pratik çözümleri inceleyelim isterseniz.

1) Yatak, Çalışma Masası Ve Oyun Alanı Bir Arada

Çocuk Odası

Üst kat yatak, altında oyun alanı ve yanda çalışma masası. Bu mobilya çocuğunuzun üç farklı ihtiyacını aynı anda karşılamanıza imkan sağlıyor. Küçük ve dar çocuk odaları için alternatif çözüm sunabilen bir mobilya modeli.

2) Yatağa Ekli Dolap

Çocuk Odası

Küçük çocuk ve genç odaları için başka güzel bir alternatif yatak altına eklenen giysi dolabı. Artık bu tarz mobilyalar var. Üst kısımda çocuğunuzun yatağı, altında dolabı, dolaptan kalan boşlukta ise çocuğunuz için oturma alanı düşünülmüş. Bu kısmı aynı zamanda çocuğunuz arkadaşlarını ağırlamak içinde kullanır.

3) Üst Kat Yatak Alt Kat Oturma Alanı

Çocuk Odası

Küçük ve dar alanları ferah göstermenin en güzel yolu açık renk mobilyalar. Üst kat yatak, alt kat ise oturma alanı olarak dizayn edilmiş genç odası dekorasyonu. Dolapta açık renk ahşap tonları, koltukta ise beyaz tercih ederek alanın daha ferah görünmesini sağlayabilirsiniz.

4) 4 Çocuklu Bir Aile İçin Düşünülmüş Çocuk Odası

Çocuk Odası

4 çocuğunuzu varsa ve onlara ayırabileceğiniz tek bir odanız varsa bu tasarım tam size göre. İki üstte, iki tane altta yatak, iniş çıkışlar ise orta kısımda dekore edilen merdivenle. Çok çocuklu aileler için güzel bir dekorasyon önerisi.

5) 2 Çocuk Küçük Tek Bir Odada

Genç Odası

Yine küçük bir alan ve birden fazla çocuk için düşünülmüş genç odası dekorasyonu. Üst kısımda yataklar ve yatak yanlarında çalışma alanları, alt kat ise giysilerini depolamak için düşünülmüş. Tabi bu tarz tasarımları bulmak zor olabilir. Bu yüzden marangoza özel olarak yaptırmanız gerekebilir.

6) Artık Oyuncu Çocukları Alanımız Yok Diye Kandıramazsınız

Çocuk Odası Dekorasyonu

Firmalar oyuncu çocukları da unutmamış. Artık çocuğunuzun yatağı ile oyun parkını bir arada sunan tasarımlar sunabiliyor. Üst kat yatak olarak düşünülürken alt katta arkadaşlarıyla dinlenme imkanı sunuyor. Yatağa ekli kaydıraklar ise onları oldukça eğlendirecek gibi duruyor.

7) Üst Kat Yatak Alt Kat Giysi Dolabı

Genç Odası Dekorasyonu

Yatak ve giysi dolabının bir arada sunulduğu bir başka uygulamada üst kat yatak, alt katın ise giysi koyma alanı olarak düşünülmüş mobilya modelleri. Yatağın altında kalan alana iki kapaklı dolap ve çekmeceler konumlandırılmış.

8) Oturma Köşesi, Çekmeceli Dolap ve Yatak Aynı Yerde

Küçük Çocuk Odaları İçin Dekorasyon Önerileri 1

Çocuğunuzun eşyalarını koymanız için tek kapaklı küçük bir dolap ve çekmeceler, üst katta yatak alt tarafta ise iki dolap arasında oturma köşesi. Oturma köşesinde ledlerle sağlanan şirin bir aydınlatma. Bu tarz bir çocuk odası dekorasyonu her metrekareyle uyumlu.

9) Küçük Evler İçin Çocuk Odası Dekorasyonu Çocuk Odası Dekorasyonu

Kız çocukları için düşünülmüş minimal çocuk odası dekorasyonu. Duvarda raf sistemiyle alternatif depolama çözümleri de düşünülmüş. Çocuk odaları için daha fazla depolama çözümleri görmek isterseniz çocuk odası için yaratıcı depolama fikirleri başlıklı yazımız inceleyebilirsiniz.

10) Renkli Minimal Bir Çocuk Odası Dekorasyonu

Küçük Çocuk Odaları İçin Dekorasyon Önerileri 1

1. Birçok seçenek mevcut gerçekten küçük odalar için. Bu modeller Türkiye’de de satılıyor mu acaba? Özellikle kalabalık aileler ve çok çocuklular için baya bir model varmış. Kendimiz mi tasarlamalıyız istesek

• Merhaba Sude Hanım, bazı modeller Türkiye’de var. Olmayan çocuk odaları içinde iyi bir ustayla çalışılıp yaptırabilir.