Salon Dekorasyonu İçin 10 İyi Fikir

Salon dekorasyonu şüphesiz ki ev dekorasyonunda en çok önem gösterilen alan. Çünkü hem ailecek hem de misafirle en çok vakit geçirdiğimiz oda salon. Bu yüzden ev dekorasyonunda salon dekorasyonu ayrı bir öneme sahip.

Sizler seçtiğimiz salon dekorayonu tavsiyelerinden eviniz için en doğru olanı seçin ve kolları sıvayın 🙂 Salonlarınızı güzelleştirmek için seçtiğimiz 10 iyi fikire bir göz atın isterseniz.

1. Sadelikten Yana Olun

Oturma odası kavramınız yoksa ve ailenizle birlikte vakit geçirdiğiniz alan salon ise kesinlikle gösterişten uzak durun. Beyaz, krem gibi salonunuzu ferah gösterecek renkler tercih edin.

2. Duvarda Farklı Bir Aksesuar Kullanın

Eski bir bisiklete duvarınızda yer vererek salon dekorasyonunuza vintage bir öğe ekleyebilirsiniz. Salonlarında biraz farklılık arayanlar için ilginç bir dekorasyon önerisi.

3. Salonunuzu Hareketlendirin

Salonu rengarenk yapmak göz yorabilir. Bu yüzden sade renk mobilyalarla dekore edilmiş bir salona sarı gibi sıcak renkte aksesuarlar kullanarak hareketlendirebilirsiniz. Mesala beyaz koltuklar kullandığınız salonunuzda sarı yastıklar ve sarı bir perde tercih edebilirsiniz.

4. Salonunuza Canlılık Katın

Salona canlılık katmanın en güzel yolu şüphesiz ki bitkiler. Salon dekorasyonunda bitkileri kullanarak salonunuzda hem ferah hem de samimi bir ortam oluşturabilirsiniz. Salonunuz büyükse rahatlıkla büyük saksılar tercih edebilirsiniz. Fakat küçük bir salonunuz varsa mecbur daha küçük saksılar kullanıp kısa boylu bitkileri ekmeniz gerekir.

5. Duvarınızda Farklı Çalışmaları Bir Araya Getirin

Resime, sanata ilginiz varsa salon duvarlarınızı küçük bir galeriye dönüştürebilirsiniz. Hatta farklı çalışmalara aynı duvarda yer vererek salonunuzda vurguyu duvarınıza yapabilirsiniz.

6. Küçük Bir Salonu Boheme Çevirin

Küçük bir salonunuz varsa ve koltuk şalı, tablolar, bitkiler gibi bir çok aksesuarı aynı anda kullanmayı düşünüyorsanız salon dekorasyonunda bohem tarzı deneyin. Mesala renkli desenli bir koltuk şalı, renkli bir kilim, duvarda tablolar ve aksesuarlar kullanabilirsiniz.

7. Dar Salon Dekorasyonunda L Koltuk Kullanın

Dikdörtgen bir salonunuz varsa dekorasyonda L koltuk ve açık renk mobilyalar kullanmaya çalışın. L koltuk salonunuzda size alan açarken, beyaz ve krem gibi açık renkler dar alanlarınızı daha ferah gösterecektir.

8. Salonunuzda Cam Duvar Tercih Edin

Salonunuzda ferah ve içinizi ısıtan bir dekorasyon istiyorsanız kesinlikle cam duvar tercih edin derim. Perde olayını soracak olursanız artık dışardan içeriye göstermeyen camlar çıkmış öyle olunca perde kullanmanıza hiç gerek yok. Perde kullanınca zaten cam duvar olmasının pek bir espirisi olmuyor.

9. Salonunuzda Sıcak Renkler Kullanmayı İhmal Etmeyin

Az çok sitemi takip edenler bilir. Ben dekorasyonda sarı rengi kullanmayı seviyorum. Elbette sarı dışında turuncu gibi diğer sıcak renkleri salonunuza serpiştirebilirsiniz. Özellikle nötr renklerin ağırlık kullanıldığı salon dekorasyonlarında ben aralara sıcak renkler serpiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü diğer türlü soğuk bir dekorasyon oluyor ve salonda oturmak insanı rahatsız edebiliyor.

10. Salon Dekorasyonunda Kitaplık Kullanın

Kitap okumayı seviyorsanız teşvikleyin ve kitağlığınızı salonda dekore edin. Çok kitabınız varsa bu kadar büyük bir kitaplık yerine benim gibi iki farklı renklerde daha küçük kitaplıklar kullanabilirsiniz. Salonunuz için daha fazla öneri görmek isterseniz salon dekorasyonu kategorimizdeki diğer yazılarımızı incelyebilirsiniz. Aklınıza gelen daha iyi fikirleri bizlere yorum aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

1. Bence her köşede bir eşya olmasındansa sadelik daha güzel salonlarda. Çok eşya olunca ev dağınık gibi geliyor bana, odaklanamıyorum 😀 Mesela 3.fotoğraf tam benlik, sade ve şık.

• Merhaba İlknur Hanım, minimalist tasarımları seviyorsunuz o zaman ?. Eşya kalabalığı temizlik açısından da zor. En güzeli az ve öz ?.